Romantisk Mesteraften

Med verker av to av romantikkens mesterkomponister, Johannes Brahms og Edvard Grieg på programmet, samt vår egen mesterpianist Håvard Gimse i solistrollen, er det duket for en stor symfonisk og pianistisk aften. 

Johannes Brahms' andre symfoni i D-dur komponert i 1877 fremstår med sin pastorale klang som et lyst og optimistisk verk. Komponisten selv derimot skrev til sin forlegger at "den er så melankolsk at du ikke kan holde det ut". Så derfor overlater vi til deg som tilhører og finne ut av dette mysteriet...

Edvard Griegs klaverkonsert er med sine karakteristiske temaer og mesterens personlige, norske tonespråk et av klaverlitteraturens mest kjente og populære verker. Mange kjenner selvsagt dette stykket, kanskje fra radio eller TV. Men det er ingenting som kommer opp mot å oppleve denne musikken live med en av våre aller beste pianister i hovedrollen!

Det hele ledes fra podiet av en av Norges fremste dirigenter, Lars-Erik ter Jung.

Programendring grunnet krigen i Ukraina

Opprinnelig sto Sergei Rachmaninovs klaverkonsert nr. 2 på programmet, men i solidaritet med det ukrainske folk har vi besluttet å erstatte dette verket av den russiske komponisten med vår egen, kjente og kjære a-moll konsert av Edvard Grieg.

Hjertnes Kulturhus, Sandefjord fredag 18/3 kl 19:00 - Kjøp billett her!

Nøtterøy Kulturhus søndag 20/3 kl 19:00 - Kjøp billett her!