Carmen

Den gripende historien om den naive soldaten José som lar seg forføre av den fyrrige sigøynersken Carmen. Han forsømmer sine soldatplikter, forlater sin barndomskjæreste og innleder et stormfullt forhold med den frivole og lidenskapelige kvinnen.

Georges Bizets musikalske tolkning av Prosper Mérimées novelle sprengte ettertrykkelig grensene for datidens opéra comique og Bizet var sammen med blant annet Puccini opphavet til det som skulle bli en en av de viktigste stilperiodene innen opera, verismen.

Kombinasjonen av musikalske perler som "Habanera" og Toreadorarien samt utsøkt tonemaleri og instrumentasjon har gjort Carmen til en av historiens mest populære og spilte operaer, med stor appell til såvel operakjennere som det brede publikum.

Vestfold Symfoniorkester fortsetter med denne oppsetningen vårt fruktbare samarbeid med Operaen i Kristiansund og OperaTrøndelag. Det gjør at vi kan presentere opera i toppklasse i Hjertnes med noen av landets ledende regissører, scenografer og sangsolister.

Hjertnes Kulturhus

Fredag 4. mai kl 18.30
Lørdag 5. mai kl 18.00